2018. feb 06.

KOHÁRI PINCÉSZET BOR KÍNÁLATA A BORჄSSZA EGRI TÚRÁN

írta: László Vágó
KOHÁRI PINCÉSZET BOR KÍNÁLATA A BORჄSSZA EGRI TÚRÁN

BORჄSSZA EGRI TÚRA NOSZVAJON A KOHÁRI PINCÉNÉL VENDÉGESKEDIK

altalanos_logo_09_zold.jpg

A BorYssza Egri Túra ötödik állomása a Kohári Pincészet és Vendégház (http://www.koharipince.hu/) Egerszalókon. A kiváló borokat Tóth István borász fogja bemutatni. 
Nagyon szép borsorral készülnek a fogadásunkra. Igazán kár lenne kihagyni.

bor_logo.jpg
BOROK

  1. Leányka 2016/2017
    Könnyed, mint a tavaszi szellő, mégis nehezen válunk meg tőle. Egy táncoló leányka a virágzó tavaszi réten. Megkóstolva vibráló savak teszik izgalmassá a fehér gyümölcsök ízkavalkádját. A forró nyári napok bora, de mondhatjuk a minden napok borának is.
  2. Tramini 2016
    Közepes intenzitású aranysárga szín. Illatában a szőlőfajta jellegzetes megnyilvánulásai érhetők tetten: rózsa, lichi és citrusfélék szöknek az orrba, ritka szépen. Kóstolva száraz, kerek savérzet, krémes felszínű-, sűrű szövésű test, lehengerlően gazdag mézes-fűszeres-virágos ízvilág jellemzi.
  3. Sakk-matt 2017
    Évjárat házasítás. A szőlőfajták: Turán, menoire merlot, cabernet. Élénk rubinvörös szín. Illatában a friss piros bogyós gyümölcsök uralkodnak. Könnyednek tűnő „beszélgetős” bor, de a 14-es alkohol miatt könnyen sakk-matt helyzetbe kerülhet tőle az ember…
  4. Retur 2016
    Közepes intenzitású bíborvörös szín. Illatában gazdag fűszeres karakter viszi a prímet, amit finom virágos aromák és lédús fekete bogyós gyümölcsök egészítenek ki, szépen. Kóstolva száraz, izmos test, bársonyos tannin, tűz és gazdag virág-gyümölcs tengelyen mozgó ízaromák jellemzik.
  5. Madame 2015
    Közepes intenzitású rubinvörös megjelenés. Illatában a szőlőfajta egyedi virágos - piros bogyós gyümölcsös jegyei fedezhetők fel. Kóstolva száraz, kerek savérzet, simogató tannin, tartalmas test, gazdag fűszeres ízaromák, hosszú utóíz jellemzik. Igazi boregyéniség.

Ha sikerült felcsigázni, csatlakozz a Borssza Egri Túra csapatához és bortúrázz velünk. Részletek és jelentkezés az alábbi linken: http://bit.ly/2BN9Kc5. 
Érdemes követni a Borssza Baráti Kör (https://www.facebook.com/groups/1544210715600950/) csoportot és a Borssza Egri Túra esemény https://www.facebook.com/events/1995426274008490/ híreit, hogy értesüljetek a legfrissebb információkról.

 Magyar bort inni élvezet, magyaroknak, dicsőség!

Vágó László
043 Vágó László (3).jpg

Szólj hozzá