2018. feb 19.

BoჄssza Egri Túra

írta: László Vágó
BoჄssza Egri Túra

Akik bemutatják a borokat

tarjanyi_02.jpgTarjányi Pince, Eger - http://www.tarjanyipince.hu/
- száraz fehér vagy rosé vagy félédes ASTI gyöngyőzőbor
- Vöröscsuhás Szürkebarát 2014 száraz fehérbor  (narancsbor)
- Egri Bouvier superior 2015 száraz fehérbor  (100 % Bouvier)
- Egri Rajnai Rizling grand superior 2016 száraz fehérbor  (100 % Rajnai Rizling, Pajdos dűlő)
- Egri Kékfrankos 2013 száraz vörösbor
Ellátás: 2 féle pástétom, pl. házi húspástétom, májpástétom, fűszeres tepertőkrém, 1 féle húsmentes, pl. juhtúrós mártogatós, hozzá pirítós falatkák, a juhtúróhoz sárgarépa csíkok, + Tarjányi Gyula nejének házi lekvárjai a pástétomokhoz, Izabella szőlőlekvár, Zöldparadicsom lekvár, Zölddió lekvár

orsolya_10_1.jpgOrsolya Pince, Ostoros - https://orsolyapince.hu/ 
- Leányka 2017
- Olaszrizling 2017
- Furmint 2016
- Pinot Noir 2016
- Merlot 2016


thummerer01_1.jpgThummerer Pincészet, Noszvaj -
http://thummerer.hu/hu/
- Királyleányka 2016 száraz, reduktív fehér
- Rose 2017  Cabernet Dorsa Rose, könnyű, illatos száraz rosebor
- Cabernet franc-Merlot cuvée 2015 könnyed, gyümölcsös, fiatalos, száraz vörösbor
- Cabernet sauvignon Superior 2013 testes, koncentrált, gazdag beltartalmú vörösbor
- Egri Bikavér Superior 2012 Válogatás Egri Bikavér, érett, testes, komplex, bor
- Egri Muskotály 2017 könnyű, illatos, jellegzetesen muskotályos desszertbor, édes
Ellátás: kézműves sajtok házi sütésű kenyerekkel

hegyi-kalo_01_1.jpgHegyi-Kaló Pince, Szomolya -
https://www.facebook.com/hegyikalo/
- Örökségül 2015 fehér Rizlingszilváni és Zöldveltelíni házasítása, száraz, pici finomseprővel palackozott bor
- Zöldveltelíni 2015 500 l-es tölgyfa hordóban érett 2 évet
- Cseresznyeérés rozé 2016 1,5 éves érlelésű száraz rozé, Medina szőlőfajtából
- Szeptember 7 2015 Kékfrankos, Turán, Medina házasításából készült vörös bor
- Örökségül 2011 vörös házasítás Kékfrankos és Turán házasítás, 6 éves hordós érlelés
Ellátás: saját készítésű és füstölésű mangalica kolbászból és szalonnából készített ételeik

dscf3320_1_2.jpgKohári Pincészet, Egerszalók -
http://www.koharipince.hu/ 
- Leányka 2016/2017
- Tramini 2016
- Sakk-matt 2017 turán, menoire, merlot, cabernet házasítás
- Retur 2016
- Madame 2015
Ellátás: töltött káposzta lesz Matyó-módra, Bözsike kezei által

Érdemes követni a BorჄssza Baráti Kör ( https://www.facebook.com/groups/1544210715600950/) csoportot és a BorჄssza Egri Túra esemény https://www.facebook.com/events/1995426274008490/ híreit, hogy értesüljetek a legfrissebb információkról.

Magyar bort inni élvezet, magyaroknak dicsőség!

Vágó László
043 Vágó László (3).jpg

Szólj hozzá