2013. nov 10.

Kövérszölő, az évszázadós újdonság Tokajban

írta: László Vágó
Kövérszölő, az évszázadós újdonság Tokajban

Aki a bort szereti, rossz vállalkozó nem lehet!

Vállalkozás és a bor kapcsolatáról szeretnék beszélni. Tájékoztatást kívánok adni arról, hogy a bornak és a kulturált  borfogyasztásnak milyen kedvező hatásai vannak a vállalkozásokra. Bármilyen meglepő is a kijelentés. Beszámolok érdekes esetekről, tapasztalatokról. 

Aki a bort szereti, rossz vállalkozó nem lehet!

bor_váll_01.jpg

                                                                                                                       

Első élménybeszámoló

Múlt hetet Tokajban töltöttem. Nagyon jó volt. Szeretnék mindenkinek a figyelmébe ajánlani egy finom bort. Ez egy "évszázados újdonság". Azaz egy újra telepített szölőfajta és a belőe készült bor. A "Kövérszölő" késői szüretelésű bor Tokajból.
Részletesebben az alábbi linken olvashattok.
http://www.himesudvar.hu/

Szeretném ajánlani borkostolásra, baráti beszélgetésre és akár csapatépítésre is a Tokaji Hímesudvart.

himesudvar_01.jpg

Az évszázados újdonság, melyet ők előállítanak a 2011. évjáratú késői szüretelésű Tokaji Kövérszőlő.

himesudvar_03.jpg

Alkoholtartalom (% V/V): 11,18 
Cukortartalom (g/l): 58,2 
Titrálható savtartalom (g/l): 7,0 
Szárazsági fok: édes 
Űrtartalom: 0,75 l 

A borvidék ősi, ritka szőlőfajtáját október 24-én szüretelték szépen túlérett fürtökkel, 22,5 mustfokkal. 4 hónapos fahordós érlelést követően került palackba. Ízében és illatában a fajtára jellemző fűszeresség, selymesség, enyhe földes, löszös jegyekkel. Könnyű, hízelgős édes bor. Baráti beszélgetésekhez ajánlott!
http://www.himesudvar.hu/magyar/item11.php

Szólj hozzá

vállalkozás borkóstoló vendégfogadás Bor boros-események boros-élmények üzleti-ötlet