Kövérszölő, az évszázadós újdonság Tokajban
Aki a bort szereti, rossz vállalkozó nem lehet!
Vállalkozás és a bor kapcsolatáról szeretnék beszélni. Tájékoztatást kívánok adni arról, hogy a bornak és a kulturált borfogyasztásnak milyen kedvező hatásai vannak a vállalkozásokra. Bármilyen meglepő is a kijelentés. Beszámolok érdekes esetekről, tapasztalatokról.
Aki a bort szereti, rossz vállalkozó nem lehet!
Első élménybeszámoló
Múlt hetet Tokajban töltöttem. Nagyon jó volt. Szeretnék mindenkinek a figyelmébe ajánlani egy finom bort. Ez egy "évszázados újdonság". Azaz egy újra telepített szölőfajta és a belőe készült bor. A "Kövérszölő" késői szüretelésű bor Tokajból.
Részletesebben az alábbi linken olvashattok.
http://www.himesudvar.hu/
Szeretném ajánlani borkostolásra, baráti beszélgetésre és akár csapatépítésre is a Tokaji Hímesudvart.
Az évszázados újdonság, melyet ők előállítanak a 2011. évjáratú késői szüretelésű Tokaji Kövérszőlő.
Alkoholtartalom (% V/V): 11,18
Cukortartalom (g/l): 58,2
Titrálható savtartalom (g/l): 7,0
Szárazsági fok: édes
Űrtartalom: 0,75 l
A borvidék ősi, ritka szőlőfajtáját október 24-én szüretelték szépen túlérett fürtökkel, 22,5 mustfokkal. 4 hónapos fahordós érlelést követően került palackba. Ízében és illatában a fajtára jellemző fűszeresség, selymesség, enyhe földes, löszös jegyekkel. Könnyű, hízelgős édes bor. Baráti beszélgetésekhez ajánlott!
http://www.himesudvar.hu/magyar/item11.php