2014. máj 20.

BORANGOLTUNK ETYEKEN!

írta: László Vágó
BORANGOLTUNK ETYEKEN!

A Téli Etyeki Piknik megrázó élményei után kihagytuk a Tavaszi Etyeki Pikniket. Mivel kedveljük az etyeki környéket és az etyeki borokat a következő eseményt az Etyeki Borangoló-t 2014.05.17-18-n már nem akartuk kihagyni.

Felvettük a túracipőnket és elmentünk Etyekre borangolni.
Hadd áruljak el egy szokásunkat. Úgy megyünk Etyekre, hogy ebédidőre érjünk oda. Az ebédet egy sonka tál formájában Árpás László sonkamester pincéjében költjük el. Ez most a következőkből állt össze: hagyományos érlelésű sonka, szarvasgomba pácban érlelt sonka, paprikás szalámi, tarja, házi tejföl, paprika, paradicsom, újhagyma és friss fehér kenyér. Hozzá kaptunk még rosé-t az Orosz Pincészetből, fehérbort Kácsor „KÍRA” Pincéből és egy palack szódát (nem ásványvizet). Nagyszerű ebéd volt, mellyel jól megalapoztuk a Borangolást.

A Borangolást az Újhegy-dűlő-n kezdtük – Debreczeni Pincészet, Ferenczi Borászat (Szekszárd), Gombai Pincészet, Kácsor Pince, Rókusfalvy Birtok, Halmi Pince. Több féle bort kóstoltunk voltak borok, melyeket kedveltünk, voltak melyeket nem igazán. Sajnos egy bort sem tudok kiemelni a sorból, ezért nem sorolom fel a kóstolt borokat. Azért a Halmi Pincét szeretném kiemelni. Igaz nálunk nem bort kóstoltunk, hanem szörpöket és süteményeket. Na, ezek igazán különlegesen finomak voltak. Még receptet is kaptunk a kedves Halmi házaspártól.

Ezek után egy jókora sétával átmentünk az Öreghegyi úti pincékhez. Itt bort kóstoltunk a Nádas Borműhelyben, a Pécseli Pincében, a Fetzer Pincében és a Búzál-Mórocza Pincészetben. Sajnos az itt kóstolt borok közül sem tudom semelyiket kiemelni, ezért itt sem sorolom fel a borsort. Viszont a Búzál-Mórocza Pincészetben nagyon finom dió- és szölőpálinkát. Ezek igazán ízletesek és finomak voltak.   

 Terveink szerint meg akartuk látogatni még a Körpincét és a Kecskegödört is. Azonban az erőnk és a befogadó kapacitásunk elfogyott. Ezért lementünk a faluközpontba, ahol Német Nemzetiségi Kulturális Összejövetel volt. Itt lerogytunk egy ülőhelyre és a Borangoló után élveztük a kulturális eseményt. A német nemzetiségi dalokat, táncokat, játékokat és a lelkes közönség odaadó figyelmét és ünneplését.

 

 

Szólj hozzá