2014. jún 17.

KadarkaTúrázunk Szekszárdon

írta: László Vágó
KadarkaTúrázunk Szekszárdon

KadarkaTúrázni megyünk Szekszárdra

kadarkatura02.jpg
Többszöri próbálkozás után idén úgy tűnik semmi sem áll az utunkba, hogy részt vegyünk az Ivánvölgyi Kadarka Túrán, Szekszárdon 2014.06.28-n szombaton. Mindenkinek javaslom, hogy jöjjön el, mert ez is egy igazi KultúraLaBor esemény.

 

Ezeken a rendezvényeken csak limitált létszámú (300 fő) kadarkatúrázó vehet részét. Igaz már csak a második napra van hely, de már akkorra is csak 66 (2014.06.17-i állapot) hely.

Tehát KultúraLaBorászként mindenkinek javasolom a részvételt annak, aki kedveli a bort, a kadarkát, Szekszárdot, a kultúrát, a jó közösséget, azaz a komplex élményeket.

Egy saját élmény!

Részt vettem szekszárdi 1/2maratonon! Ez akár lehetne egy sport élmény is. Azonban mielőtt a futást kedvelők böngészni kezdik az futással kapcsolatos esemény naptárakat a múltban és a jövőben, elmondom ez bor 1/2maraton volt. Vagyis egy huzamban – egy este – 21 bort kóstoltunk Szekszárdon a Fekete Borpincében. Fantasztikus élmény volt. Fekete Mihály és felesége Marika vendégül láttak minket a borkóstoló 1/2maratonra. De nem egyszerűen vendégül láttak, hanem megvendégeltek. Sütöttek-föztek ránk a kiváló borokhoz megfelelő étkeket szolgáltak fel, borokhoz illó desszertet is adtak. E mellett a borászat munkatársa Horváth Tibor mesélt a borászatról, a borokról és érdekes sztorikat adott elő.

 Hát ilyenek a szekszárdiak, ilyen a szekszárdi borvidék.

 kultúra_logo.jpg
Kultúra

Pécsi Szimfonietta és Gergely László hegedűművész koncert, melyen Vivaldi Négy évszak műve kerül bemutatásra.

Emlékezés Szent Lászlóra

-  Kustán Melinda textilművész és Borbély Károly festőművész tárlata
-  Szabadtéri ünnepi szentmise
-  Szent László szobor szentelése

Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar és a Szekszárd Junior Stars Big Band koncert

Marcipán múzeum, Babits Mihály emlékház

bor_logo.jpg
BOR

A KadarkaTúrán a házigazda pincészetekhez egy vendég borászat is társul. A következő borállomásokon lehet borkóstolni, kortyolni és finom falatokat kóstolni

-  Heimann Családi Birtok - Koch Borászat, Hajós-Bajai borvidék
-  Sebestyén Pince - Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Villány
-  Fekete Borpince - Gál Lajos Pincészete, Eger
-  Tüske Pince - Balla Géza Pincészete, Arad-hegyalja borvidék - Ménes
-  Németh János Pincészet - Bott Frigyes Pincészet, Felvidék Párkány mellett

Minden pincészettől egy kadarkát és a szezonalitás jegyében egy másik bort is lehet kóstolni, azaz összesen 20 féle bort. Még poharat sem kell hozni, mert a részvételi díj ezt is tartalmazza.

Bormúzeum

A rendezvényhez kapcsolódóan péntek és szombat este nyolc órától Szekszárdon a Bormúzeumban egy közös programot is szerveznek a rendezők szekszárdi borral és zenével.

Találkozunk Szekszárdon június utolsó hétvégéjén és KADARKATÚRÁZZUNK együtt.

Vágó László

043 Vágó László.jpg

 

Szólj hozzá