2015. ápr 25.

BOR ISKOLÁBAN JÁRTAM! ÍRNI TANULTAM! SZABAD-E BLOGOLNOM?

írta: László Vágó
BOR ISKOLÁBAN JÁRTAM! ÍRNI TANULTAM! SZABAD-E BLOGOLNOM?

Herczeg Ágnes Wine School-ban profi borblogger lettem!?

Az iskola kurzusa címében megfogalmazott felszólítására „Legyél te is profi borblogger!” jelentkeztem.

vállalkozás_logo.jpg
VÁLLALKOZÁS

A két előadó Ercsey Dániel főként az újságírás és borszakírás specialistája, valamint Doma Tamás dizájn és a webes technikai háttér guru mindent megtettek, ami három órában lehetséges. Sok hasznos tanácsot és ötletet kaptam. Számomra főleg az írással, az újságírással kapcsolatos dolgok voltak hasznosak és adtak újat. A szakmai hátteremből adódóan a technikai, dizájn és marketing részletek nem nyújtottak sok újdonságot. De ez az én bajom?!
Úgy gondolom, hogy ezalatt a 3 óra alatt nem lettem profi borblogger. Azonban én így is elégedett vagyok.
Az iskoláról csak azt tudom mondani, hogy kellemes hely. A tantervet nézve, pedig érdekes programokat tartogat minden borkedvelő számára.

Örülök, hogy elindult és hogy megtaláltam.

bor_logo.jpg
BOR

Két bort kóstoltunk. Az első egy welcome wine volt, míg várakoztunk és megoldották a technikai problémákat.
Az első tétel egy Egri Csillag 2014 volt az egri Balga Családi Pincészetből.
Egy nagyon friss, üde, harmonikus bor. Mind illatában, mind ízében érződnek a friss, de nem igazán ropogós gyümölcsök, mint a barack, a zöld alma. Én éreztem benne egy kicsi citrusosságot, lime-t is. Sava, alkohola harmonikus. Fiatal kora ellenére testessége figyelemre méltó. Igaz lecsengése egy kicsit rövid, de szerintem ez is fejlődni fog. Már most érződött rajta, hogy az idő múlásával még sokat fog fejlődni. Vagyis van benne potenciál. Szívesen megkóstolnám pár év múlva is.
A Pincészetről bővebb információ elérhető a http://www.balgabor.hu/ linken.

A második tétel egy Szekszárdi Bikavér 2012 volt Vida Péter Pincészetéből, http://vidaborbirtok.hu/
A kurzuson azt a feladatot kaptuk, hogy írjunk értékelést erről a borról. Most én ezt adom közre szóról-szóra.

„Egy újabb példa, mely bizonytalanságban tartja a magyar bortársadalmat – melyik az igazi a Szekszárdi vagy az Egri Bikavér.

Egy kitűnő érv a Szekszárdiak mellett Vida Családi Birtok Szekszárdi Bikavér bor 2012-ből. Egy érett, kerek bort tartok a poharamban. Érzem a szekszárdi borvidék ízeit, illatát, földjének zamatát. A bor illatában enyhébben, de ízeiben sokkal karakteresebben jelennek meg a domináns és kevésbé domináns összetevők, a szekszárdi borvidék jellegzetes borai, a kékfrankos, a kadarka, a merlot, a cabernet sauvignon, stb.. Az illatban megjelenő enyhe aromákat megcáfolják a szájban kiteljesedő érett, már aszalt gyümölcsök ízei. Kellemesen krémes, könnyen iható és szerethető bor. Szekszárdot tartom a poharamban és nyelem le kortyonként.”

Bizonyításként, hogy a többi résztvevő is nagyon jó leírást ír és mindenkinek nagyon ízlett a bor, ha sikerül a többi értékelést is megszereznem hamarosan közlöm azokat is.

Vágó László

043 Vágó László (3).jpg

Szólj hozzá