2015. máj 13.

MINDENKINEK KELL EGY KIS (BOROS) KIKAPCSOLÓDÁS MÁJUSBAN IS 4.

írta: László Vágó
MINDENKINEK KELL EGY KIS (BOROS) KIKAPCSOLÓDÁS MÁJUSBAN IS 4.

Hadd nevezzem magam (bor)bloggernek

A „borbloggerség” érdekében újabb lépést tettem részt vettem a Herczeg Ágnes Wine School „Legyél te is profi borblogger!” kurzusán. Erről részletesebben szól az alábbi bejegyzésem.
http://bor-vallalkozas.blog.hu/9999/12/31/bor_iskolaban_jartam_irni_tanultam_szabad-e_blogolnom

A tanfolyamon tanultakat hasznosítva egy új sorozatot indítok a http://bor-vallalkozas.blog.hu/ blogon. Ennek a bejegyzésnek a neve a MINDENKINEK KELL EGY KIS (BOROS) KIKAPCSOLÓDÁS. A bejegyzésben a tervezett havi boros programokról lesz szó. Persze később lesznek élménybeszámolók is. Ami különleges ezekben a bejegyzésekben, hogy a boros esemény köré javaslok egy KultúraLaBor program csokrot. Ilyen program csokor javaslatokat heti, havi rendszerességgel fogok bemutatni a http://bor-vallalkozas.blog.hu/ linken.

Kövessétek a blogomat a jobb felső sarokban levő követés gombra kattintva és mindig értesülni fogtok az újdonságokról.    
kovetes.jpg

A tervezett május programom megint tovább bővült

A kunsági borvidék Gál Pincészetbe van lehetőségem ellátogatni és boraikat megkóstolni. A szigetcsépi BORTÚRA különlegességét az adja, hogy a Pincészet egyik borásza Gálné Dignisz Éva az Év Bortermelőjévé lett megválasztva 2013-ban.

Budapesttől 25 km-re a Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 76 hektár saját szőlőterület adja a Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2004-ben épült borházának szőlő-alapanyagát. A sziget a történelem folyamán túlnyomórészt királyi-királynői uradalom volt, s szőlőtermelői múltját már az 1569-es szőlőadó-feljegyzések is bizonyítják.

A Gál Szőlőbirtok és Pincészet Budapesttől 25 km-re a Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 76 hektár saját szőlőterületen termeli a borok készítéséhez szükséges szőlő-alapanyagot. A családi borászat szőlőterületéből 60 hektár 1999-2005. közötti és 6 hektár 2012. évi fiatal telepítés. Minőségi fajtaösszetételben a Rajnai rizling, Olaszrizling, Szürkebarát, Ezerjó, Cserszegi fűszeres, Nektár, Kékfrankos, Pinot noir és a Cabernet sauvignon a meghatározók.

bemutatkozas.jpg

 Akinek szüksége van további program ötletekre és segítségre a programjai megszervezésében keressen meg kulturalabor@gmail.com címen.

Várom az élménybeszámolókat.

Vágó László
043 Vágó László (3).jpg


   

          

Szólj hozzá