2017. ápr 11.

Tokaj Y Generation Kilövésen a Forbes-nál

írta: László Vágó
Tokaj Y Generation Kilövésen a Forbes-nál

A magyar Forbes április számának főszereplői a hölgyek?!

Olvastam a hírt, a Tokaj Y Generetion két hölgy tagja Homoky Dorka és Zsirai Kata, meghívást kapott a magyar Forbes-tól.

tokajygeneration_01.jpg

Gondoltam ezt nem hagyhatom ki. Hiszen a közösségük tevékenységét már a kezdetektől igyekeztem figyelemmel kísérni (pl. http://bit.ly/2n4enX1). Többször kóstoltam a boraikat és voltam a pincészeteiknél is. A két szimpatikus hölgy ambiciózus, érett életfilozófiával rendelkezik és nagyon szép borokat készít. 

Megérkezéskor a regisztrációnál a névtábla mellé megkaptuk az aktuális lapszámot. Helyet foglaltam és gyorsan átalapoztam az újságot. A legnagyobb csodálkozásomra nem találtam egy sort sem, egy képet sem Katáról és Dorkáról. Kicsit furcsállottam, de mivel láttam őket a teremben türelemmel vártam a fejleményeket. Az eseményt vezette és moderálta Galambos Márton főszerkesztő. Bevezetőjében arról beszélt, hogy mind a magyar Forbes aktuális száma, mind a program a nőkről, a gazdasági élet női szereplőiről szó. Azonban számomra a viselkedése, beszéde, megnyilvánulásai nem erról árulkodtak. 
A téma kapcsán valószínűleg kapra jött, hogy a rendezvény szponzorának a Mercedes-Benz Magyarországnak a marketing vezetője egy hölgy. A vele folytatott beszélgetés csak még jobban megerősítette kellemetlen érzéseimet.
Aztán jöttek a főszereplők, azaz az ÁERON divatcég három alapítója közül két nagyon szimpatikus hölgy, a Divattervező Áron Eszter és az Üzleti Angyal befektető Martényi Zita. Sok érdekeset megtudhattunk tőlük erről a szakmáról, az üzletről. Megismerhettük az utat, amíg az ÁERON budapesti kis cégből a divatvilág egyik sikeres szereplője lett. Hallottunk a gondokról, buktatókról, kockázatokról és a sikerekről is. Sajnos a kérdezés során a főszerkesztő úr nem volt a helyzet magaslatán. Pedig sokszor hivatkozott a magazinban megjelent cikkekre és ennek kapcsán próbálta lefolytatni a beszélgetést. Azonban úgy tűnik ő nem olvasta a cikkeket vagy nem volt ideje elolvasni a jegyzeteit.
Az ÁERON céget vezető hölgyeknek óriási elismerés az elért eredményekért.

Ezek után következett egy „hagyományos” teszt. Ennek a győztese a főszerkesztő úr döntése alapján egy kiemelkedő fizikai teljesítményt nyújtó hölgy lett. Gratulálok!

Majd sorra került a Tokaj Y Generation két hölgy tagja, Homoky Dorka és Zsirai Kata.

dscf3039_1.jpgdscf3042_1.jpg
  

 

 

 

 

A feltett kérdések elég sekélyesek voltak, pl. Mit csinál egy borász, Mit csináltál mai napon. Azonban a válaszok igazán összeszedettre és tartalmasakra sikeredtek. A két interjú alany igyekezett kihozni a legjobbat és a legtöbbet a felvetett témában. Dorka beszélt a tanulmányairól, arról hogyan talált vissza szőlő és bor világába. Elmesélte mi motiválta, hogy folytatja a családi hagyományokat – ő negyedik generáció – és a szőlővel és a borkészítéssel fog foglalkozni. Katától hallottunk a családi vállalkozásról, melyet édesapjuk hagyott rá és nővérére. Ennek a vállalkozásnak csak egy része a szőlő és bor. A másik lába, a gazdasági alapokat biztosító, a távközlés.

Úgy tűnik, a főszerkesztő az idővel sem igazán tud gazdálkodni. A következő történt. Az aktuális interjú kb. a 10. perc táján feltette a „ravasz” kérdést Zsirai Katának, mit csinált aznap. Ő elmondta, hogy elég fárasztó napja volt. Tegnap este és aznap délelőtt egy partner találkozott tartottak a pincészetben. Majd miután mindent elrendezett, autóba ült és felautózott a magyar Forbes eseményére. Ezek után mielőtt beszélhetett volna a saját borász tevékenységéről, a főszerkesztő megköszönte, hogy eljöttek. Evvel vége lett. Vagyis a két borász hölgy, akik szakmájukban már most kiemelkedőt alkottak, kitűnő és nagyon szép boraik vannak, úgy kb. 10 percet kaptak a programból. Sajnálom, hogy így alakult.
Azt hittem ezt a kellemetlen élményt nem lehet fokozni. A magyar Forbes-nak és a főszerkesztőnek sikerült. Mint kiderült, a beszélgetést azért kellett félbeszakítani, hogy felszolgálják a falatkákat és italokat. Az italok között bor is volt. Sajnos szégyenszemre a felszolgált borok nem a Homoky vagy a Zsirai Pincészettől kerültek ki.

Összességében, a fenti élmények alapján nem tudom ajánlani a magyar Forbes rendezvényeket sem a meghívott interjú alanyoknak, sem a vendégeknek. Különösen, ha a program vezetője a főszerkesztő.
Én mindenkit igyekszem lebeszélni az ilyen eseményekről.

Magyar bort inni élvezet, magyaroknak kötelesség!
Vágó László
043 Vágó László (3).jpg

 

Szólj hozzá