2017. jún 06.

BEVETTÜK A SIKLÓSI (BOR)VÁRAT VESZTESÉG NÉLKÜL!

írta: László Vágó
BEVETTÜK A SIKLÓSI (BOR)VÁRAT VESZTESÉG NÉLKÜL!

GYŐZELEM UTÁN CSAK FOLYT A BOR (TENKES KAPITÁNYA IS BÜSZKE LEHETETT VOLNA RÁNK, BORBARÁTOKRA)

Nekem a Siklósi Borvár egy kellemes meglepetéssel indult. Végre személyesen is találkozhattam egy kedves hölggyel, Pataki Kingával, a Villányi-Siklósi Borút Egyesület elnökével. Az egyesület által szervezett eseményeken elég sűrűn előfordulok és Kinga mindig segített nekem. Közreműködésével már megvan a jegyem az idei Villányi Franc&Franc kóstolóra is. dscf4089_1.jpg

Ahelyett, hogy részletesen leírom az eseményt és a kóstolt borokat, szeretnék egy nagyon jó dologról írni. A Borvár kínálatában jelentős szerepet játszottak a fiatal borász nemzedék egyéni stílusban készített borai. Van, aki a családi hagyományokat folytatja, van aki maga vágott bele ebbe a nem könnyű szakmába. A közös bennük a saját stílusú, egyediséget nyújtó tételeket mutattak be. Értékelésként el tudom mondani, hogy a fiatal borászok borait nagyon kedveltem. Mindegyikük a legjobb minőséget nyújtották. A Villány-Siklós "vörös boros borvidéken" mindegyikük igazán nagyszerű minőségű fehér borokkal jelent meg, persze a kitűnő vörös borok mellett. Csodás volt kóstolni ezeket szép tételeket. GRATULÁLOK!!!

Ha valaki nem ismerte volna fel őket, a képeken Gere Zsolt (Gere Tamás & Zsolt Pincészet), Bakonyi Péter, Günzer Roland (Günzer Tamás Pincészet), Hajba Petra (Grócz Pincészet) és boraik láthatók.

Ne feledkezzünk meg a többi részt vevő borászról se. Mindegyikük kitett magáért. Igazán nagyon szép tételeket kóstolhattunk tőlük is.

Jól sikerült esemény volt kitűnő borokkal és jó hangulatban. Sőt az időjárás támogatott minket.

Magyar bort inni élvezet, magyaroknak kötelesség!

Vágó László
043 Vágó László (3).jpg

 

Szólj hozzá