2017. okt 03.

TOKAJ-HEGYALJÁRA LÁTOGAT A BORჄSSZA BARÁTI KÖR

írta: László Vágó
TOKAJ-HEGYALJÁRA LÁTOGAT A BORჄSSZA BARÁTI KÖR

ISMERKEDJEN A MAGYAR BOROKKAL A BORჄSSZA BORVIDÉK TÚRÁIN

A BorჄssza baráti Kör a BorჄssza Borvidék Túrák szervezésével arra vállalkozik, hogy új, egyedi módon ízelítőt ad egy-egy borvidék boraiból és megismertet a borvidék néhány innovatív pincészetével.

img_1312_05.jpgSzámomra mindig nagyszerű élmények a bortúrák. Eddig úgy bortúráztam, hogy részt vettem mások által szervezett eseményeken. A többségén jól éreztem magam és igazán minden rendben volt, azonban mindig volt valami de…. 
Ezért úgy döntöttem inkább megszervezem az „álmaim” bortúráját. Megalapítottam a BorჄssza Baráti Kört, ahol igyekszem összegyűjteni, ill. meginvitálni azokat a borbarátokat, akik kedvelik a jó bort. Akik nem riadnak vissza egy kis utazástól, hogy meglátogassanak öt Tokaj-hegyalja településen öt pincészetet. Akik hajlandók időt szánni arra, hogy kiváló tételeket igyanak egy baráti társaságban az öt pincészetben.

A következő BorჄssza Borvidék Túránk keretében Tokaj-hegyalján ismerkedünk meg 5 borvidéki település 5 pincészetével és boraikkal.
Az Adventi  BorჄssza Tokaji Borvidék Túrát 2017.december 02. szombaton rendezzük. meg. Az Adventi  BorჄssza Tokaji Borvidék Túra a következő pincészeteket látogatja meg.

boryssza_tura_tokaj_utvonal_05.jpg

- Harsányi Pincészet, Sárospatak - http://www.harsanyipinceszet.hu/
- Naár Családi Pincészet, Hercegkút - https://www.facebook.com/naar.csaladi.pince/
- Illés Pince, Erdőbénye - http://illespince.hu/
- Homoky Pincészet, Tállya - http://www.homokypinceszet.hu/
- Hímesudvar, Tokaj - https://www.himesudvar.hu/

A programon, idei bevezető ár, 17.500 Ft részvételi díjért lehet részt venni. Az ár a buszos utazás mellett tartalmazza a pincénként 3-5 bor kóstolását a borász v. tulajdonos vezetésével, minden kóstoló helyen borkorcsolyákat, az egyik pincében egytálétel ebédet és még néhány meglepetést.

A túrán maximum 20 fő vehet részt.

A túrára a borysszatura@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni. Minden jelentkezést visszaigazolunk. A visszaigazolásban elküldjük a további részleteket és részvételi díj utalásához szükséges adatokat. Részvételét a túrán csak a részvételi díj befizetésével tudja biztosítani.

Találkozás és regisztráció Sárospatakon a Harsányi Pincészetben 09:30 órakor. A túra indulása 10:00 órakor. A tervezett visszaérkezés a Harsányi Pincészethez kb. 19:00 órakor.

Szállás lehetőségek
Tokaj-hegyalja
https://hegyalja.info/szallas
Sárospatak
http://sarospatak.hu/turizmus/szallashelyek/
Erdőbénye
http://erdobenye.hu/?modul=oldal&tartalom=1054531
Tállya
http://tallya.hu/index.php/turizmus/szallashelyek
Tokaj
http://www.tokaj.hu/szallasok/

Magyar bort inni élvezet, magyaroknak kötelesség!

Vágó László
BorჄssza Baráti Kör
borysszatura@gmail.com
043 Vágó László (3).jpg


Szólj hozzá