2017. nov 15.

BORSOR A HOMOKY PINCÉSZET KINÁLATÁBÓL A BORჄSSZA TOKAJI TÚRÁN

írta: László Vágó
BORSOR A HOMOKY PINCÉSZET KINÁLATÁBÓL A BORჄSSZA TOKAJI TÚRÁN

ÚTVONAL BEJÁRÁSON VOLTUNK TÁLLYÁN A HOMOKY PINCÉSZETBEN

A Borssza Tokaji Túránk keretében 2017. december 2-n szombaton Tokaj-hegyalján ismerkedünk meg 5 borvidéki település 5 pincészetével és boraikkal. A részletekkel megismerkedhettek az alábbi linkeken.

bor-vallalkozas.blog.hu: http://bit.ly/2xKHPr4
Facebook: https://www.facebook.com/events/1429356703768468/
Kostolom.hu: https://www.kostolom.hu/Esemeny/11002/bor%E2%B4%A4ssza-tokaji-tura

A Borssza Tokaji Túra egyik állomása lesz Homoky Pincészet Tállyán. Ez is egy családi pincészet, ahol a háziasszony Homokyné Erzsi nagyon szívélyesen fogadott bennünket. Mivel nem először látogattunk el a pincészetbe, tudtuk róluk hogy a minőségi borkészítés elkötelezett hívei. Külön figyelmet fordítanak a gasztronómiára. Korábban az egyik Kerekdomb Fesztivál keretében kipróbálhattuk a kitűnő borok és nagyszerű ételek párosítását. Náluk is a kóstolóterem és igazán kellemes boros hangulat. Sajnos kóstolást itt is ki kellett hagynom, mert én voltam a sofőr. Azonban korábbi tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy igazán szép kínálattal és nagyon szép tételekkel rendelkezik a pincészet.

bor_logo.jpg
A Homoky Pincészet a következő borsort kínálja Borssza Tokaji Túra résztvevőinek.

  1. Sárgamuskotály 2016 száraz
  2. Homoky Dorka Hárslevelű 2015 Sas alja dűlő száraz
  3. Hárslevelű 2015 félédes
  4. Kései szüretelésű Hárslevelű 2015 édes
  5. Fordítás

Az utóbbi években egy új színfolt is megjelent a pincészet bor palettáján. Már lehet kóstolni a pincészet legfiatalabb tagjának, Homoky Dorkának a saját borait is. Az első borát 2012-ben készítette el. Ez a kedves, fiatal hölgy igazán egyéni személyiség, sokrétű érdeklődéssel. A Vino Piano Borbárban Dorka maga mutatta igazán kiváló tételeit egy igazán jó hangulatú és teltházat kóstolón.

Magyar bort inni élvezet, magyaroknak kötelesség!

Vágó László
043 Vágó László (3).jpg

Szólj hozzá