2017. dec 19.

EGRI BORVIDÉKRE LÁTOGAT A BORჄSSZA BARÁTI KÖR

írta: László Vágó
EGRI BORVIDÉKRE LÁTOGAT A BORჄSSZA BARÁTI KÖR

ISMERKEDjÜNK A MAGYAR BOROKKAL A BORჄSSZA BORVIDÉK TÚRÁIN

altalanos_logo_09_zold.jpg

A Borssza baráti Kör a Borssza Borvidék Túrák szervezésével arra vállalkozik, hogy új, egyedi módon ízelítőt adjon egy-egy borvidék boraiból és megismertet a borvidék néhány innovatív pincészetével.

vagol_foto_382_480.jpgSzámomra mindig nagyszerű élmények a bortúrák. Eddig úgy bortúráztam, hogy részt vettem mások által szervezett eseményeken. A többségén jól éreztem magam és igazán minden rendben volt, azonban mindig volt valami de…. 
Ezért úgy döntöttem inkább megszervezem az „álmaim” bortúráját. Megalapítottam a Borssza Baráti Kört, ahol igyekszem összegyűjteni, ill. meginvitálni azokat a borbarátokat, akik kedvelik a jó bort. Akik nem riadnak vissza egy kis utazástól, hogy meglátogassanak öt borvidéki településen öt pincészetet. Akik hajlandók időt szánni arra, hogy szép tételeket igyanak baráti társaságban a pincészetekben.

Az első Borssza Borvidék Túránk Tokaj-hegyaljára látogatott. Néhány élmény kép a Borssza Tokaji Túráról: https://www.facebook.com/groups/1544210715600950

A következő Borssza Borvidék Túránk keretében az Egri borvidéken ismerkedünk meg 5 borvidéki település 5 pincészetével és boraikkal.
Az 2018. február 24. szombaton rendezzük. meg. A Borssza Egri  Túra a következő pincészeteket látogatja meg.
- Tarjányi Pincészet, Eger - http://www.tarjanyipince.hu/
- Orsolya Pince, Ostoros - https://orsolyapince.hu/
- Thummerer Pince, Noszvaj - http://thummerer.hu/
- Hegyi-Kaló Pince, Szomolya - https://www.facebook.com/hegyikalo/
- Kohári Pincészet, Egerszalók - http://www.koharipince.hu/

eger-ostoros-noszvaj-szomolya-egerszalok-eger_03.jpg

A programon, kedvezményes áron, 23.900 Ft részvételi díjért lehet részt venni. Az ár a buszos utazás mellett tartalmazza a pincénként 3-5 bor kóstolását a borász v. tulajdonos vezetésével, minden kóstoló helyen borkorcsolyákat, az egyik pincében egytálétel étkezést, címkézett kóstoló poharat, bornasit és vizet és természetesen a nagyszerű élményt.

A túrán maximum 19 fő vehet részt.

Találkozás és regisztráció Egerben, a Tarjányi Pincészetben 09:30 órakor. A túra indulása 10:00 órakor. A tervezett visszaérkezés a Tarjányi Pincészethez kb. 19:00 órakor.

A túrára a vago.laszlo33@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni. Minden jelentkezést visszaigazolunk. A visszaigazolásban elküldjük a további részleteket és részvételi díj utalásához szükséges adatokat. Részvételét a túrán csak a részvételi díj befizetésével tudja biztosítani.

A részvételi díj a szállást nem tartalmazza. Az egyik fogadó pincészet Egerszalókon a Kohári Pincészet és Vendégház tud biztosítani szállás lehetőséget, akár az egész csapatnak. Ennek költsége 4.000-8000 Ft/éj között.
Csak javasolni tudom. Én és feleségem már többször vendégeskedtünk a Kohári Vendégházban és mindig nagyszerű fogadtatásban részesültünk. A háziasszonytól (Németh Ági) kiváló ellátást kaptunk, a házigazda-borásztól (Tóth István) pedig nagyon szép borokat. Ezért is térünk vissza rendszeresen. 
Amennyiben a Kohári Pincészet Vendégháza mellett dönt, kérem jelezze ezt a jelentkezésben.

Egyéb szállás lehetőségek
• Eger – http://eger.hu/hu/turizmus/szallasok
• Egerszalók – http://gyogyvizekvolgye.hu/szallashelyek/

Magyar bort inni élvezet, magyaroknak kötelesség!

Vágó László
+​36 70 329-3457
vago.laszlo33@gmail.com
bor-vallalkozas.blog.hu
043 Vágó László (3).jpg

 

Szólj hozzá