2018. jan 14.

BORჄSSZA EGRI TÚRA AZ TARJÁNYI PINCÉBEN VENDÉGESKEDIK

írta: László Vágó
BORჄSSZA EGRI TÚRA AZ TARJÁNYI PINCÉBEN VENDÉGESKEDIK

A TARJÁNYI BRILL HABZÓBOR STORY-M

Tarjányi Gyulával néhány éve találkoztam először egy borkóstolón Budapesten, valahol a Belgrád rakparton.

Azonnal „megvett” közvetlenségével, nyíltságával. Megmondom őszintén, az egyes borokról nem tudnék beszámolni, de a nagyszerű élmény benyomása azóta is megmaradt bennem. Egy borra azért emlékszem, ez pedig a Brill gyöngyözőbor. Ekkor még ilyen jellegű bort nagyon kevés pincészet készített. Mi ebben borban megtaláltuk a következő évek ünnepi italát. A kóstoló után, amikor otthon ünnepeltük a  szilvesztert mindig Brill-lel koccintottunk az újévre, „hanyagoltuk” a pezsgőket. Brill egy behízelgő, nagyon kellemes ívású, egy „igazi bájital”. Tarjányi Gyula elbeszéléséből ez egy teljesen a logikus lépés volt. Hiszen gépészmérnökként saját maga találta ki, sőt maga készítette el a habzóborhoz szükséges technológiát és technikai berendezéseket. Kiderült, hogy egy mérnök végzettségű borász nagyon hasznos egy pincészetben.

Tarjányi Pince egy igazi családi vállalkozás. A borászat tevékenységében részt vesz az egész család, Nóra asszony és Bernadett  Tarjányi úr felesége és leánya.

Abban a reményben térek(ünk) látogatunk el a BorჄssza Egri Túra keretében a Tarjányi Pincébe, hogy a BorჄssza Baráti Kör tagjai is megkóstolhassák Tarjányi Gyula nagyszerű borait és én visszakóstolhassam az aktuális évjáratú Brill-t.

Javaslom megnézni az alábbi linken található filmet https://www.youtube.com/watch?v=gZ3X4r6vfn8, ahol Tarjányi Gyula beszél az életéről, boros emberré válásáról, a borászatról, a családjáról és nagyon sok izgalmas dologról. Megtekinthetők a filmben a dűlők, a pince és még nagyon sok érdekes hely.

Ha sikerült felkelteni az érdeklődését csatlakozzon a BorჄssza Egri Túra csapatához és vegyen részt túrán. Részletek és jelentkezés az alábbi linken: http://bit.ly/2BN9Kc5. Érdemes követni a BorჄssza Baráti Kör
(https://www.facebook.com/groups/1544210715600950/) csoportot és a BorჄssza Egri Túra esemény https://www.facebook.com/events/1995426274008490/ híreit, hogy értesüljetek a legfrissebb információkról.

Magyar bort inni élvezet, magyaroknak kötelesség!

Vágó László
043 Vágó László (3).jpg

Szólj hozzá