2018. jan 23.

BORჄSSZA EGRI TÚRA A KOHÁRI PINCÉSZETBEN VENDÉGESKEDIK

írta: László Vágó
BORჄSSZA EGRI TÚRA A KOHÁRI PINCÉSZETBEN VENDÉGESKEDIK

EGERSZALÓK MADÁRTÁVLATBÓL, A KITŰNŐ NEDŰK KÖZELRŐL

Az Egri Borvidék megismerésének egy csúcspontja volt számomra a Kohári Pincészet felfedezése.

Eredetileg egy fürdőzős-borozós hétvégét terveztük és ehhez kerestünk szállást. Ekkor bukkantunk a Kohári Pincészet és Vendégházra (http://www.koharipince.hu). A fürdőzős része nem volt teljes siker, de a borozós és vendéglátós része nagyszerűen élmény volt. A ház Egerszalók egyik legmagasabb pontján áll. A kilátás csodálatos. Ellátni egész Demjénig és még tovább. A fogadó előtt állva "3D-ben" terveztük az utat az egerszalóki és demjéni fürdőkig.

Első látásra „szerelem”. Ezt Németh Áginak háziasszonynak és Tóth Istvánnak borásznak köszönhetjük. Azóta a kapcsolat töretlen.
Ott létünkkor a csomagban egy pincelátogatás és vezetett borkóstoló is tartozott. Hát ez grandiózusra sikerült. Több, mint 3 órát töltöttünk a pincében és 18 tételt kóstoltunk meg. Az élmény és az élvezet szinte leírhatatlan (de azért én megpróbáltam: http://bit.ly/2oQGsne).
A pincészetnek vannak speciális, zenés borai is. Ennek a rejtvénynek a megoldását majd a pincészetben fedjük fel.
Ezért a Kohári Pincészet a BorჄssza Egri Túra kihagyhatatlan állomása és mert az élményt szeretnénk másokkal is megosztani.

Ha sikerült felkelteni az érdeklődés csatlakozz a BorჄssza Egri Túra csapatához és bortúrázz velünk. Részletek és jelentkezés az alábbi linken: http://bit.ly/2BN9Kc5. Érdemes követni a BorჄssza Baráti Kör
(https://www.facebook.com/groups/1544210715600950/) csoportot és a BorჄssza Egri Túra esemény https://www.facebook.com/events/1995426274008490/ híreit, hogy értesüljetek a legfrissebb információkról.


Magyar bort inni élvezet, magyaroknak kötelesség!

Vágó László
043 Vágó László (3).jpg

Szólj hozzá