2018. nov 13.

BorYssza Vas-hegy Túra állomása a Garger Pince

írta: László Vágó
BorYssza Vas-hegy Túra állomása a Garger Pince

Garger Kékfrankos 2015 a TOP 5-ben

Garger Imrével a Kékfrankos Április Nagykóstolón ismerkedtem meg a Gellért Hotelben. Már akkor elvarázsolt a Kékfrankos 2015 tétele. A kiállító 14 borvidék kb. 50 pincészete 100 kékfrankosa közül a Garger Kékfrankos 2015 nagyon előkelő helyet foglal el. Az általam kóstolt tételek közül szerintem az első háromban biztosan benne van.
Az élmény hatása alatt egyeztettem Garger Imre (http://garger-pince.hu/) borásszal, hogy a BorჄssza Baráti Kör ellátogat Vaskeresztesre, a pincészetbe. Beszélgetés sok érdekességet mesélt Garger Imre, így izgalmas élmény vár ránk a Soproni borvidék nyugati határán.

altalanos_logo_felirat_03_zold_328-277.jpg

Most eljött az idő, amikor ez megvalósul és a BorYssza Vas-hegy Túra egyik állomása a Garger Pince. Amellett, hogy Imre bemutatja nagyszerű borait, elkísér minket a bortúrán és kalauzol minket a meglátogatott pincékbe és a kóstolt borok világába.

Még egy különlegességet biztosít számunkra Garger Imre, egy vertikális kóstolót máshol már kóstolható tételekkel. A Garger Pincében az alábbi tételeket kóstoljuk.
Rosé 2017
A rosé bor könnyedségét a reduktív technológia szigorú betartásával, az erjedésben keletkezett szén-dioxid megőrzésével, a legjobb szőlő válogatásával érjük el. E típusra az üde, gyümölcsös jelleg a jellemző, melyben a savaknak és aromáknak egyenlő szerep jut. Egyensúlyos karakterével étkezésekhez és baráti beszélgetésekhez egyaránt ajánljuk.
Kékfrankos 2015
Egy elegáns, hűvös úriember. Mind illatában, mind ízében komplexitás mutat. Harmonikusan egészítik ki egymást az íncsiklandó gyümölcs, fűszer aromák, a még mindig igazán „aktív”, villódzó savszerkezet és a közepes alkohol. Szép, közepes testtel köszönti a kóstolót és szép hosszú korttyal búcsúzik tőle.
Kékfrankos 2014
Kékfrankos 2012
Merlot 2016
Merlot 2012

A BorYssza Vas-hegy túra a Vas-hegy magyar és osztrák oldalát is megkóstolja egy nagyon izgalmas bortúra keretében. A részletekről a BorYssza Baráti Kör oldalán  és a http://bit.ly/2PHg0IZ linken  tájékozódhat és jelentkezhet is.
Még van hely a túrabuszon. Várjuk a kalandvágyó, borkedvelő jelentkezőket.

Magyar bort inni élvezet, magyaroknak dicsőség!

Vágó László
vagol_foto_382_480.jpg

Szólj hozzá