Bor és vállalkozás

Aki a bort szereti rossz vállalkozó nem lehet!

2018. dec 18.

BorYssza Krónika a ZéFeszt-ről

írta: László Vágó
BorYssza Krónika a ZéFeszt-ről

„Zé” borokat kóstoltunk és élveztünk Pécsen

A Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet (PTE SZBKI) jövőre lesz 70 éves. Ennek a neves évfordulónak a megünneplését már az idén elkezdte egy különleges eseménnyel, a ZéFeszt-tel. Erős kezdést szerveztek a hétvégére, ahol volt konferencia, mesterkurzus, borverseny, főleg Zé…

Tovább Szólj hozzá

2018. dec 11.

BorYssza Krónika borról és csokoládéról

írta: László Vágó
BorYssza Krónika borról és csokoládéról

Vendégségben voltam az egri Torma Pincészetnél a MyChoccy Csokoládémanufaktúrában

Az étel és bor párosítás terén kicsit szkeptikus vagyok. Azonban a csoki és a bor párosításában és az ízeik kölcsönhatásaiban teljes mértékben hiszek. Már többször próbáltam és a tapasztalataim bizonyították az eredményt. Nem a hitetlenségem miatt, de csináltam egy új kísérletet. Most az egri Torma…

Tovább Szólj hozzá

bor csokoládé vállalkozás borkóstoló borkultúra borismeret boros-események boros-élmények bor és csoki párosítás

2018. dec 04.

BorYssza Krónika ellátogatott az etyeki „pinot köves” útra

írta: László Vágó
BorYssza Krónika ellátogatott az etyeki „pinot köves” útra

Pinot Noir évjáratválogatás az Etyeki Kúria bemutatásában

Az Etyeki Kúria részben megújult csapata folytatja a már korábban elkezdett és nagyon sikeres pinot noir vonalat. A borászat főborásza Mérész Sándor szerencsésnek tartja magát, mert a pályája kezdetétől a pinot közelében van. Igaz nem így tervezte, de… . Egerben Gál Tibornál kezdett dolgozni, aki a…

Tovább Szólj hozzá