Bor és vállalkozás

Aki a bort szereti rossz vállalkozó nem lehet!

2019. már 26.

BorYssza Krónika – BORISTAVASZ 2019

írta: László Vágó
BorYssza Krónika – BORISTAVASZ 2019

Borok, pálinkák, ételek Vas megye 3 borvidékéről

Egyedi kezdeményezés idei folytatásának sajtótájékoztatóján vettem részt. Másodszorra rendezik meg a Vas megyéhez köthető borvidéki területek borászainak és boraiknak közös megjelenését a Boristavasz, sétáló kóstoló keretében. Vas megye szerencsés elhelyezkedése folytán a résztvevő borkedvelők 3…

Tovább Szólj hozzá

2019. már 19.

BorYssza Krónika – Magyar Sommelier Bajnok rögös útja

írta: László Vágó
BorYssza Krónika – Magyar Sommelier Bajnok rögös útja

Sommelier Bajnokság döntőseinek feladatai

A Magyar Sommelier Bajnokság döntőjébe 3 kiváló felkészültségű fiatal szakember – Angerman László, Evans Viktória és Tűű Péter – került az egri elődöntő 7 résztvevőjéből. Mivel a magyar éttermek kis hányadában tevékenykedik sommelier, nagyon érdekes volt közelről figyelni sommelier-k munkáját és…

Tovább Szólj hozzá

2019. már 12.

BorYssza Krónika - BorÉRT

írta: László Vágó
BorYssza Krónika - BorÉRT

Bor-Érték-Régió-Turizmus

Idén először került megrendezésre a BorÉRT, Magyarország első borturisztikai kiállítása. A rendezvénynek a Magyar Mezőgazdasági Múzeum (MMM) biztosított teret és helyszínt a Vajdahunyad-várában. A szervezésben a Mezőgazdasági Múzeum mellett részt vett a http://koccintas.hu/. Az esemény…

Tovább Szólj hozzá

2019. már 05.

BorYssza Krónika – Grúz hétvége

írta: László Vágó
BorYssza Krónika – Grúz hétvége

Megcsodáltam a grúz tájakat, megkóstoltam a grúz konyhát és a grúz borokat

Február utolsó hétvégéjét Grúzia bűvöletében töltöttem. Hétvégi elfoglaltságként két izgalmas grúz bor- és gasztronómiai programot is találtam, melyekről kiderült, bizonyos fokig összeértek. A két eseményben egyik közös a csábítás volt, hogy ismerkedjünk meg Grúzia csodás tájaival, érdekes…

Tovább Szólj hozzá