2014. dec 23.

EGYEDÜL IS MEGY, DE EGYÜTT SOKKAL JOBB

írta: László Vágó
EGYEDÜL IS MEGY, DE EGYÜTT SOKKAL JOBB

BORVACSORA ÁTS ÉS BALLA BORMŰVÉSZEK FELLÉPÉSÉVEL

Az Andante-Borpatika idén is megrendezte már hagyományosnak mondható karácsonyi borvacsoráját. Azonban az idén Áts Károly borművész mellett „fellépett” Balla Géza borművész is. Még szerencse. Fergeteges és néha megható „műsort” kaptunk a kiváló vacsora mellé.

Klasszikus humorista duettet adtak elő egymás borait bemutatva, kissé „cikizve”, de a közönség számára nagyon élvezetesen. Persze maguk a bor tételek is mindenki megelégedésére szolgálhattak. Mint minden bor sorban voltak jók, jobbak. Ami biztos, gyengék biztosan nem voltak.

Én családommal vettem részt a borvacsorán, mely egyben születésnapi vacsora is volt. Ez egy külön műsor volt csak számunkra.

Az estet Kemenczei Andrea a hely vezetője nyitotta meg. Köszöntötte a vendégeket és a meghívott borművészeket is. És így indult az est.

Nem először veszünk részt boros eseményen az Andante-Borpatikában. A szervezés, a hangulat, a kiszolgálás és a környezet mindig nagyszerű volt és ez alkalommal sem cáfoltak rá. Köszönjük Andreának és a többieknek is.

Megérkezett mind a két borművész és kezdődött a „műsor” tételekként. Persze közben az ételeket, melyek nagyszerűen harmonizáltak a borokhoz, is megkaptuk.

bor_logo.jpg
BOR

Megérkezett mind a két borművész és kezdődött a „műsor” tételekként. Persze közben az ételeket, melyek nagyszerűen harmonizáltak a borokhoz, is megkaptuk.

A következő borsort kóstoltuk.
- Áts Tokaji Birtok Furmint 2013
- Balla Ménesi Sziklabor Furmint 2013
- Áts Károly  Szent Tamás Furmint 2013
- Balla Rosé Cuvée 2014
- Balla Ménesi Kadarka 2012
- Balla Sziklabor Cabernet Franc 2012
- Áts 1xi Hárslevelű 2013
- Áts Cuvée 2013
+ Áts Tokaji Aszú 6 puttonyos 

A kóstolás és vacsora közben a két borművész beszélt a saját borairól. Évődve, viccelődve beszélt a másik borairól. Ebből „civódásból” Hacsek és Sajó kabaréjára emlékeztető élvezetes és nagyon is tanulságos „műsor” alakult ki. Bevonták a közönséget, pártfogókat toborozva, akik korteskedtek a borművészek mellett. Láthatóan ők is nagyon élvezték és a résztvevőknek is nagyon élvezetes élményt biztosítottak. Sajnos ezt elmesélni és visszaadni lehetetlen. Valószínűleg megismételni sem lehet. Hiszen az egész beszélgetés a helyzetkomikumra, a bemondásokra és a replikákra épült. Nagyszerű volt. Köszönjük.

A beszélgetés és szópárbaj során sok minden szóba került. Így a család is. Megtudhattuk néhány dolgot a családról is. Természetesen a magánszférát tiszteletben tartom. Azonban nagyon fontosnak tartom a családi vállalkozásoknál az utódok nevelését. Vagyis a gyerekek szakmai képzését, a szakmai tapasztalat megszerzésének lehetőségét. Ide tartozik az is, hogy időben be kell vonni őket az üzletbe. Sőt meg kell hallgatni őket. Meg kell adni nekik is a tévedés jogát. Támogatni kell az ötleteiket, még ha ezek „meredeknek” is tűnnek. Az elhangzottakra Áts Károly reagálása, mikor lánya szóba került és beszélt róla megható volt. Minden benne volt, büszkeség, méltatás, szeretet és az APA.
Én is lányos apuka vagyok, ezért igazán meg tudom érteni. 

Most már nem maradt más csak a borok értékelése. Ez elég nehéz dolog. Ehhez még egy kicsit gyűjtőm az erőt.
Vagyis folyt.köv........

Vágó László
043 Vágó László (3).jpg

 

 

Szólj hozzá