2020. jan 07.

SZÜLETÉSNAPI MEGHÍVÓ minden sommeliernek a világon

írta: László Vágó
SZÜLETÉSNAPI MEGHÍVÓ minden sommeliernek a világon

Az Osztrák Sommelier Szövetség 10. éves lett

A napokban izgalmas meghívót hozott a posta Michael Simontól. Michelt, több MSc hallgató társával együtt az Etyeki Kúriában megrendezett Winefriendship eseményen ismertem meg. A FH Burgenland nemzetközi bormarketing szak 22 MSc hallgatója szervezte a fantasztikus, nagyon érdekes és minőségi rendezvényt, a Winefriendship Austria-Hungary programot. Az itt szerzett élményeimről a beszámoló itt olvasható. Az eseményen több egyetemista szervezővel sikerült megismerkednem és beszélgetnem is. Persze az egyetemisták hátteréről nem sokat tudtunk meg. Ez tulajdonképpen nem is fontos, hiszen az eredmény volt fontos.

Nálam azonban lett folytatás is. Az említett invitáló levél az Osztrák Sommelier Szövetség (Sommelierunion Austria) által 2020. január 20-n megrendezendő X. Sommelier-Tag rendezvényre szólt, melyen a szövetség megalakulásának 10. évfordulóját ünnepli. Michaelről kiderült amellett, hogy MSc hallgatója az FH Burgenland egyetemnek nemzetközi bormarketing szakon, egyetemi diplomás sommelier, elnökségi tagja a Stájer Sommelier Szövetségnek (Steirische Sommelierverein), elnökségi tagja az Osztrák Sommelier Szövetségnek és végül, de nem utolsó sorban, egyik szervezője a jubileumi X. Sommelier Napnak (Sommelier-Tag X.).

sommeliertag2020_40.jpg

A 10. születésnapját ünneplő Osztrák Sommelier Szövetség, minta az osztrák sommelier társaságok ernyő szervezete, meghívja az összes sommeliert egész Ausztriából és a világ többi részéből, hogy együtt ünnepeljenek és megkóstolják szövetség Sommelier-Edition Project borainak hordómintáit, egyben segítsenek eldönteni, melyek kerüljenek palackba. A projekt végső megmérettetésén 5 borászat hordómintái vesznek részt.

02 sommelier-edition sommelier-edition_boraszok.jpg

Tehát mindenki vegye úgy, hogy hivatalos az osztrák X. Sommelier-Tag rendezvényre. Nincs más teendő csak regisztrálni kell az alábbi linken
https://mailchi.mp/7f21b0f5e7a8/sommeliertag2020.

A program:
09:00: Begrüßung / Köszöntő
09:15 - 09:45: Fassprobe Prieler Rosé / Prieler Rosé hordóminta kóstoló
10:00 - 10:30: Fassprobe Sankt Laurent / Sankt Laurent hordóminta kóstoló
10:40 - 11:45: Norbert Kovács: Ungarn / Kovács Norbert: Magyarország
11:55 - 12:45: Fassproben Neuburger & Sekt / Neuburger & Sekt hordóminta kóstoló
12:45 - 14:00: Mittagessen & Fassprobe Feiler-Artinger / Ebéd és Feiler-Artinger hordóminta
14:00 - 14:45: Bruno: Weinkarte / Bruno: borlap
14:55 - 16:00: Stefan Klettner: China / Stefan Klettner: Kina

A részletek megtekinthetők ezeken a linkeken:
https://newsletter.sommelierunion.at/events/1670-save-the-date-sommeliertag-2020-im-burgenland vagy
https://www.stsov.at/2-news/95-x-sommeliertag-2020

BorYssza borbarátok és borkedvelők segítsük a borok kiválasztását és élvezzük az születésnapi bulit Gols-ban (Gálosban) Budapesttől kb. 200 km-re.

Magyar bort inni élvezet, magyaroknak dicsőség!

Vágó László
borélmény szakíró
vagol_foto_382_480.jpg

Szólj hozzá