2014. feb 23.

TÖREDELMESEN BEVALLOM

írta: László Vágó
TÖREDELMESEN  BEVALLOM

01_socks_0815_20_01.jpg

Bevallom elcsábultam és engedtem Sock’s Coffee meghívásának. Részt vettem egy nem boros eseményen. Mentségemre legyen, hogy ezt az italt is szőlőből készítik és borpárlat, azaz konyak. A konyak kóstoló eseményt Hatvani László a Sock’s Coffee tulajdonosa nyitotta meg.

vállalkozás_logo.jpg

VÁLLALKOZÁS

02_socks_0820_20_01.jpg

Bemutatta önmagát és vállalkozását, mely egy családi vállalkozás, melyet párjával
Csilla asszonnyal közösen működtetnek. Fő erősségük a kávé választék, melyet képzett barista szakember készít el. Hozzá frissen készített bagett-szendvicsek és sütemények.
03_socks_0846_20_01.jpg

Hitvallásuk a vevő elégedettsége a legfontosabb. Ez általában egy PR szlogen, de az Ő esetükben nem. Saját tapasztalataim alapján mondhatom.
A tulajdonosok mellett kitűnő és képzett munkatársak is erősítik ezt.

A helyiség kicsi, de sikerült úgy berendezni, hogy nem tűnik és érződik zsúfoltnak. Sőt esernyőtartó is volt. Ez azért fontos, mert az esemény napján egész nap eset az eső. A kiszolgáló rész is úgy lett kialakítva, hogy látványnak is impozáns. Az ételeket, italokat sem a „hátsó szobában” készítették, hanem a vendég szeme láttára. Semmi titkolózás.  

04_socks_0806_20_01.jpg

05_socks_20140221_0829_20_01.jpg06_socks_20140221_0821_20_01.jpg


 

 

 

A gondossághoz és a vállalkozói mentalitáshoz J még egy adalék. A részvételi regisztráció után kapott levélben a következő hasznos, vevő barát tanácsok voltak.

     - fontos, hogy ne üres gyomorral érkezzenek. Amennyiben nincs idejük enni, friss, csúcsminőségű francia    
       baguett-ből készült prémium szendvicseink közül válogathatnak. Édesszájúaknak fantasztikus francia és
       prémium kávéházi süteményeinket ajánljuk.
     - estére légy szíves ne parfümözzétek be magatokat, mert nem engedi majd, hogy az aromákat Ti és
       Társaitok érezzétek.
 
     - a kóstoló kb. másfél óra időtartamú. A dohányosok előre készüljenek fel lelkileg! :) Ne szakítsuk meg a
       profi szakértőt és különleges vendégünket a dohányzással.

 bor_logo.jpg 
KONYAK

07_socks_20140221_0825_20_01.jpg

 

A konyak kóstolót és bemutatót igazán elhívatott szakértőktől és konyak kedvelőktől tartották. A francia kézműves konyak gyártókat képviselő magyar cég (http://www.royalcognac.hu/) szakértője és tulajdonosa, valamint a francia kereskedő cég szakkereskedője tartotta. A cég bővebb ismertetőjét mellőzve, csak egy megjegyzés. A tulajdonos „missziónak” tekinti a konyak fogyasztás kultúrájának elterjesztését Magyarországon. Sok sikert. Nagy a konkurencia.

A konyak sor a konyak portfolió elég nagy szegmensét lefedte. Az érdekes előadás során megtudtuk, hogy az éveken keresztül hordóban tárolt párlatokat a párlat mesterek különböző elvek és ízvilág elérése érdekében párosítják. Ez számunkra azt jelentette, hogy kóstolhattunk konyakot 5 évtől harminc évesig és kóstoltunk homogén 10 éves konyakot is. 

08_socks_20140221_0809_20_01.jpg

- A.E. Dor VS Selection, 40%, 5 éves

- Park VS Carte Blanche, 40%

- Normandin-Mercier Fine Petite Champagne VSOP, 40%, 7 éves

- Château de Montifaud Grande Champage, 40% , 10 éves

- Francois Voyer XO Grand Cru, 40%

- Jean Fillioux Très Vieux, 40%

- MEGLEPETÉS KONYAK: A.E. Dor Vieille Fine Champagne XO New Line, 40%, 25 éves

Egy másik világba kerültünk. Érdekes kaland volt. Ők voltak az idegenvezetőink a kirándulás során. 

12_socks_20140221_0865_20_01.jpg

11_socks_20140221_0841_20_01.jpg10_socks_20140221_0835_20_01.jpg09_socks_20140221_0828_20_01.jpg

 

 

 

 

 

 

A nagyszerű élmény ellenére vagy hatására, azt hiszem én mégis maradok a borok világában. Néha egy-egy alkalomra azonban biztos visszatérek ebbe a különleges világba is. Mindenkinek javaslom kipróbálni.

Szólj hozzá