TÖREDELMESEN BEVALLOM
Bevallom elcsábultam és engedtem Sock’s Coffee meghívásának. Részt vettem egy nem boros eseményen. Mentségemre legyen, hogy ezt az italt is szőlőből készítik és borpárlat, azaz konyak. A konyak kóstoló eseményt Hatvani László a Sock’s Coffee tulajdonosa nyitotta meg.
VÁLLALKOZÁS
Bemutatta önmagát és vállalkozását, mely egy családi vállalkozás, melyet párjával
Csilla asszonnyal közösen működtetnek. Fő erősségük a kávé választék, melyet képzett barista szakember készít el. Hozzá frissen készített bagett-szendvicsek és sütemények.
Hitvallásuk a vevő elégedettsége a legfontosabb. Ez általában egy PR szlogen, de az Ő esetükben nem. Saját tapasztalataim alapján mondhatom.
A tulajdonosok mellett kitűnő és képzett munkatársak is erősítik ezt.
A helyiség kicsi, de sikerült úgy berendezni, hogy nem tűnik és érződik zsúfoltnak. Sőt esernyőtartó is volt. Ez azért fontos, mert az esemény napján egész nap eset az eső. A kiszolgáló rész is úgy lett kialakítva, hogy látványnak is impozáns. Az ételeket, italokat sem a „hátsó szobában” készítették, hanem a vendég szeme láttára. Semmi titkolózás.
A gondossághoz és a vállalkozói mentalitáshoz J még egy adalék. A részvételi regisztráció után kapott levélben a következő hasznos, vevő barát tanácsok voltak.
- fontos, hogy ne üres gyomorral érkezzenek. Amennyiben nincs idejük enni, friss, csúcsminőségű francia
baguett-ből készült prémium szendvicseink közül válogathatnak. Édesszájúaknak fantasztikus francia és
prémium kávéházi süteményeinket ajánljuk.
- estére légy szíves ne parfümözzétek be magatokat, mert nem engedi majd, hogy az aromákat Ti és
Társaitok érezzétek.
- a kóstoló kb. másfél óra időtartamú. A dohányosok előre készüljenek fel lelkileg! :) Ne szakítsuk meg a
profi szakértőt és különleges vendégünket a dohányzással.
KONYAK
A konyak kóstolót és bemutatót igazán elhívatott szakértőktől és konyak kedvelőktől tartották. A francia kézműves konyak gyártókat képviselő magyar cég (http://www.royalcognac.hu/) szakértője és tulajdonosa, valamint a francia kereskedő cég szakkereskedője tartotta. A cég bővebb ismertetőjét mellőzve, csak egy megjegyzés. A tulajdonos „missziónak” tekinti a konyak fogyasztás kultúrájának elterjesztését Magyarországon. Sok sikert. Nagy a konkurencia.
A konyak sor a konyak portfolió elég nagy szegmensét lefedte. Az érdekes előadás során megtudtuk, hogy az éveken keresztül hordóban tárolt párlatokat a párlat mesterek különböző elvek és ízvilág elérése érdekében párosítják. Ez számunkra azt jelentette, hogy kóstolhattunk konyakot 5 évtől harminc évesig és kóstoltunk homogén 10 éves konyakot is.
- A.E. Dor VS Selection, 40%, 5 éves
- Park VS Carte Blanche, 40%
- Normandin-Mercier Fine Petite Champagne VSOP, 40%, 7 éves
- Château de Montifaud Grande Champage, 40% , 10 éves
- Francois Voyer XO Grand Cru, 40%
- Jean Fillioux Très Vieux, 40%
- MEGLEPETÉS KONYAK: A.E. Dor Vieille Fine Champagne XO New Line, 40%, 25 éves
Egy másik világba kerültünk. Érdekes kaland volt. Ők voltak az idegenvezetőink a kirándulás során.
A nagyszerű élmény ellenére vagy hatására, azt hiszem én mégis maradok a borok világában. Néha egy-egy alkalomra azonban biztos visszatérek ebbe a különleges világba is. Mindenkinek javaslom kipróbálni.