2018. már 04.

AMI A BORჄSSZA EGRI TÚRÁBÓL KIMARADT

írta: László Vágó
AMI A BORჄSSZA EGRI TÚRÁBÓL KIMARADT

BOR, CSOKOLÁDÉ, ÉLMÉNY

"Folytattuk" a BorჄssza Egri Túra kóstolóit. Igaz most csak a budapesti a Vendéglő a Zsákbamacska étteremig (http://www.zsakbamacska.hu/) kellett „túráznunk”. Viszont ez egy igazán unikális kóstoló volt. Az Egri Tóth Ferenc Pincészet (https://tothferencpinceszet.hu/) borait párosították szakértőink a Fabric Csokoládé (http://fabriccsoki.hu/) különleges csokijaival.
Ezen multi-túrán az idegenvezetőink voltak Tóth Katalin (Tóth Ferenc Pincészet), Szeleczky Takács Viktória (Fabric Csokoládé) és Bernáth-Ulcz Adél (http://www.csokilabor.hu/).
Megtudtuk megismerkedésük történetét, együttműködésük érdekességeit. Hallhattunk sikereikről, terveikről és nagyszerű termékeikről.

Borsor
1. Rozé Kékfrankos 2017
2. Gyöngyözőbor fehér 2016
3. Gyöngyözőbor vörös 2016
4. Egri Csillag Superior 2016
5. Egri Leányka Superior 2014
6. Pinot Noir 2016
7. Egri Bikavér Superior 2013
8. Várvédő 2013

Csokisor
a. Citromos, fahéjas pekándió fehércsoki drazsé
b. Madagaszkári tejcsokoládé 50% Viento
c. Mangóeceten karamelizált pekándió tejcsokoládéban, fahéjvirággal (madagaszkári)
d. Mexikói étcsokoládé (66%) füstölt sóval karamelizált mandulával
e. Kubai 75%-s étcsokoládé málnás balszamecettel tonkababbal
f. Kakaóbabdrazsé 61%-s tejcsokoládéban

Bor – csoki párosítás
2. – a.
4. – b.
5. – c.
6. – d.
7. – e.
8. – f.

Nekem a legnagyobb élményt az Egri Leányka 2014 nyújtotta. –Ez a tétel egy komplex, harmonikus, érett hölgy, mely a legjobb korban van és még fejlődni is fog. A bor érett ízvilága (mézes, herbás, barackos aromákkal) csodálatos harmonikus élményt nyújtott (5. – c.) a csokoládé drazsé üdeségével és tartalmasságával.

Magyar bort inni élvezet, magyaroknak dicsőség!

Vágó László
vagol_foto_382_480.jpg

 

Szólj hozzá