2018. okt 23.

BorჄssza Soproni Túra megkóstolja a Vas-hegyet

írta: László Vágó
BorჄssza Soproni Túra megkóstolja a Vas-hegyet

Most aztán átlépjük a határt!

altalanos_logo_felirat_03_zold_328-277.jpgA BorჄssza Baráti Kör következő BorჄssza Túrája nemzetközi lesz, vagyis átlépjük a határt. A Vas-hegy mindkét oldalán megkóstoljuk a borokat. Sőt ez alkalommal egy olyan borász kísér el minket és vezet minket be a borok világába, akinek a bora az 57. helyen szerepel a 2018 év 100  legjobb magyar bora sorában és a kékfrankosok között bronzérmes helyezést kapott. Ezek alapján már beazonosítható kiről van szó. Ha mégsem sikerült kitalálni, hamarosan a következő a pincéket bemutató cikkekben felfedem a „titkot”. A „szomjúságotok” felkeltése érdekében egy rövid borleírás egy korábbi cikkemből a Kékfrankos 2015. tételről.

Egy elegáns, hűvös úriember. Mind illatában, mind ízében komplexitás mutat. Harmonikusan egészítik ki egymást az íncsiklandó gyümölcs, fűszer aromák, a még mindig igazán „aktív”, villódzó savszerkezet és a közepes alkohol. Szép, közepes testtel köszönti a kóstolót és szép hosszú korttyal búcsúzik tőle.

A BorYssza Vas-hegy Túra két napos lesz. Az első napon 2018.12.07-n két magyar pincészetet látogatunk meg és ismerkedünk a boraikkal. A második napon 2018.12.08-n ellátogatunk 4 osztrák borászatba közvetlenül a határ és a Vas-hegy másik oldalán. Természetesen ebéd is a program része. Sőt az egyik pincében egy igazi heuriger fogást kapunk a borok mellé.

vashegyi_tura_02.jpg

Mivel ez alkalommal mind az osztrák mind a magyar oldalon igazi kis „ékszerdobozokat” látogatunk meg, a létszám korlátozott.

Segítségül a lehetséges szálláslehetőségekről hamarosan közlök információkat.

A borászatok már nagyon várnak bennünket és én is nagyon várom, hogy a régi csapattal újra találkozzunk. Természetesen várjuk soraink közé az új borჄsszákat is. Hamarosan jönnek a részletek. Hogy ne maradjatok le semmi fontosról és érdekesről kövessétek a A BorჄssza Baráti Kör facebook oldalát.
További részletekről érdeklődhetsz és jelentkezhetsz a túrára a vago.laszlo33@gmail.com e-mail-n.

Magyar bort inni élvezet, magyaroknak dicsőség!

Vágó László
vagol_foto_382_480.jpg

Szólj hozzá