2019. máj 07.

BorYssza Krónika-Tarcal Bűbájos Hétvége 2019

írta: László Vágó
BorYssza Krónika-Tarcal Bűbájos Hétvége 2019

Megszületett a BorYssza HŰHA Élmény Díj

Április utolsó hétvégéjét Tarcalon töltöttük és aktívan részt vettünk a Bűbájos Hétvége programjain. Sok programon gyűjtöttük az élményeket, több borászatban nagyszerű boros élményben volt részünk. Tarcaliak és a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület sok izgalmas eseménnyel várta az idelátogatókat. Kitűnő tokaji borokat legalább 13 borászatban lehetett kóstolni. Ebben az esetben a 13 nem hozott szerencsétlenséget, hanem fantasztikus borélményeket. Sajnos nemcsak több programról „maradtunk le”, de több pincébe sem jutottunk el. Elhatároztuk, hogy ezeket a hiányokat pótolni fogjuk.

Az alábbi programokra jutottunk el. Ez csak egy képes felsorolás. Azonban a következő hetekben részletesen beszámolók a tarcali élményeinkről.

Myrtus Pince – Kvaterka a Vigyorgóban, bor- és sajtkóstoló a borásszal

6 Puttonyos Borfalu – Tarcali Tavasz megnyitó, borkóstoló, májusfaállítás

Kikelet Pince – vezetett pincelátogatás, borkóstolós ebéd

Tarcal – Épített örökség túra

Basilicus Borkúltura Központ – interjú és borkóstoló Kanczler András vincellérrel 1.

6 Puttonyos Borfalú, Hírős Gasztroszínház – Keserű Aszú előadás

Szedmák Pince – borkóstoló a borásszal

Tarcali dűlők – dűlő túra, Teréz kápolna látogatása

Kern Pincészet - Az orosz ízvilág és a tarcali borok találkozója

A Tarcali Bűbájos Hétvége tényleg elragadó esemény volt. Harmonikusan ötvözte a kulturális, a gasztronómiai és a boros élményeket. A helyiek kedvességükkel, barátságosságukkal csak fokozták a programok élvezetét. A különböző helyszíneken nem csak a vendégek, hanem a helyiek is nagy számban vettek részt. Igazán felüdítő volt látni, ezt az együttműködést, összefogást. Még egy érdekesség. Az Tarcalra látogató magyarok mellett, sok-sok lengyel borkedvelő is eljött a tokaji borokat élvezni.

Ilyen kedves emberek, vendéglátók, borászok körében és a fantasztikus tokaji borokat kortyolgatva megszületett bennem az ötlet a meglepetés borok díjazásáról BorYssza HŰHA Élmény Díj létrehozásáról.

huha_dij_02.jpgAz ötlet Szedmák Sándor, a Szedmák Borház és Pincészet borászával történt beszélgetés és kiváló borai hatására született.
Ezen a hétvégén 3 pince 3 bora is kiérdemelte a BorYssza Baráti Kör és a BorYssza Krónika BorYssza HŰHA Élmény  első díjazottjait.

Hamarosan jönnek a tarcali élmények és az információk a  BorYssza HŰHA Élmény  lényegéről, eredetéről, és persze díjazottakról!
Érdemes visszatérni!

Hamarosan jönnek a további tarcali élmények!

Magyar bort inni élvezet, magyaroknak dicsőség!

Vágó László
borélmény szakíró
vagol_foto_382_480.jpg

Szólj hozzá