2014. már 23.

Radics Barna borász vendégszereplése a Pinceszínházban

írta: László Vágó
Radics Barna borász vendégszereplése a Pinceszínházban


KultúraLabor
esemény volt 2014.03.21 pénteken a Pinceszínházban 


kultúra_logo.jpg
KULTÚRA

Józsi_01.jpg

Ezen az estén a Pinceszínház (http://pinceszinhaz.hu/) társulata Molnár Ferenc: Józsi című műsorát mutatta be.
Őszintén szólva a darab minősége a többi Molnár Ferenc nyomába sem érhet. Olyan volt, mint ha valaki elhatározza, hogy színpadi darabot fog írni és ehhez gyakorló feladatokat végez. Írogat, jeleneteket papírra, kipróbál ezt-azt, próbálkozik, de nem sok sikerrel. A színészek nagyszerű játéka nélkül a műsor számomra élvezhetetlen lett volna. Köszönettel tartozom minden színésznek, hogy az estém nem teljes csőd volt. A kiváló teljesítményt nyújtó művészek közül nekem Hirtling István tetszett a legjobban. Köszönettel sorolom fel a fellépő művészek nevét: Gyabronka József, Hirtling István, Marton Róbert, Pálfi Kata, Zsurzs Kati.

bor_logo.jpg
BOR

'Jó arcok, jó borok' (http://joarcokjoborok.hu/) borbemutató

01_Pinceszinház_0867_20130321.jpg Solymos Gergely ez alkalommal nem maga mutatta be borokat, hanem hozott egy vendéget. Így a borkóstoló borász házigazdája Radics Barna volt.




 

 


A borok sora:
- Irsai Olivér 2013
- Tokaji Furmint 2009
- Zempléni Tramini 2013
- Syrah 2012 02_Pinceszinház_0885_20130321.jpg

Radics Barnának nem csak a borai voltak élvezetesek, hanem magáról, a borász hitvallásáról, a szőlőről és a borairól elmondottak is.

03_Pinceszinház_0883_20130321.jpg

Amikor van lehetőségem, mindig igyekszem magyar „származású” szőlőből készült borokat inni. Ezért a kedvenceim közé tartozik az Irsai Olivér és a Cserszergi Fűszeres fajták és borok. Radics Barna Irsai Olivér bora már azért is különleges, mert Tokaj hegyaljáról származik. Nekem az Irsai Olivér volt a kedvencem az esten. Nagyon kellemes, könnyed, iható bort kaptunk az Irsai Olivérrel. Második helyet nálam a Syrah nyerte el. Ez már egy testesebb, nehezebb vörös bor volt. Az volt benne a legjobb, hogy szerintem annak is kellemes élményt nyújtott, aki csak „kedvtelésből és élvezettből” bort. Mint én.

vállalkozás_logo.jpg

 
VÁLLALKOZÁS

Ezt az eseményt egy kulturális és egy borász vállalkozás” hozta össze”.

A ferencvárosi Pinceszínház eddig sok nagyszerű eseménynek adott otthon. Nem áll tőlük a színházi művészeten kívül más művészeteket is befogadni a színházba.  Ilyen a Benkó Dixieland klub.
A Jó Arcok Jó Borok csoportosulás ritka vállalkozást valósított meg. Összefogást hozott létre „konkurens” borász vállalkozások között.
Így jött létre a KultúraLaBor vállalkozás, a Borkóstoló a Színházban esemény.
Remélem sok hasonló vállalkozásról tudok a jövőben is beszámolni.

Bármilyen hozzászólást szívesen fogadok a kulturalabor@gmail.com e-mail címen.

Vágó László

043 Vágó László.jpg

 

 

Szólj hozzá