2015. sze 21.

HA ÉN EZT A KLUBBAN ELMESÉLEM…!

írta: László Vágó
HA ÉN EZT A KLUBBAN ELMESÉLEM…!

Szent Benedek mesélt és italt kínált a Budafoki Borklubban.


Szalai Gyula a Borklub szervezője meghívott a Budafoki Borklubba elismerésként, hogy aktívan publikáltam a BORKULT facebook csoportban. KÖSZÖNÖM.

Megérkezésünkkor egy igazi baráti társaságba csöppentünk. A környezet is lenyűgöző. Egy öreg pince, mely a budafoki borkultúra hagyományait sugározta felénk. Igaz senkit sem ismertünk személyesen, de nagyon hamar beilleszkedtünk és befogadtak. Az aktuális borklub esemény vendége a Szent Benedek Pincészet Tokaj-hegyaljáról, Tállyáról érkezett. A pincészetet és borait maga a tulajdonos dr. Farkas Géza mutatta be.

 

kultúra_logo.jpg
KÚLTURA

Különleges kulturális élményben volt részünk. Erdélyi György színművész a bor, borfogyasztás és Tokaj dicséretét zengő irodalmi műveket adott elő a résztvevők számára. Nagy átéléssel és nagyon magas színvonalon adta elő a kiválasztott irodalmi csemegéket.

bor_logo.jpg
BOR

Igazi tokaji sor kóstolhattunk a Szent Benedek boraiból és dr. Farkas Géza jóvoltából. Kaptunk birtok és dűlőszelektált száraz furmintot, hárslevelűt, késői szüretelésű furmintot, édes szamorodnit, és aszút. Az évjáratok 2005-től 2012-ig jelentek meg a sorban.

dscf0008.JPG

A borok részletesebb leírása hamarosan

Vágó László
http://bor-vallalkozas.blog.hu/
043 Vágó László (3).jpg

 

 

 

 

Szólj hozzá