2018. jan 25.

BORჄSSZA EGRI TÚRA A THUMMERER PINCÉSZETBEN VENDÉGESKEDIK

írta: László Vágó
BORჄSSZA EGRI TÚRA A THUMMERER PINCÉSZETBEN VENDÉGESKEDIK

NOSZVAJ BOROS GYÖNGYSZEMÉT KÓSTOLJUK MEG

A tavalyi Boregyetem rendezvényén a MOM Központban Thummerer Vilmos tartott egy nagyon érdekes előadást. Sok izgalmas dolgot megtudtam az életútjáról, a borkészítési elképzeléseiről és egyéb érdekességeket is. Az egyik ilyen az volt, hogy minden évjárat boraiból több palackot is félretesz. Azt gondolta, hogy ennek piaca van és olyan igényekkel fogják felkeresni pl. most volt a 10 éves házassági évfordulónk és szeretnénk megünnepelni az esküvőnk évében készült borral, mondjuk 2011-ből v. lányom most 13 éves ezért szeretnénk az egészségére koccintani egy ilyen évjáratú borral. Sajnos nem jöttek be az elképzelései. Én nagyon kedvelem a vertikális kóstolókat. Már többször, több borvidéken is voltam ilyenen, pl. Illés Pince, Erdőbénye (http://illespince.hu/) v. Polgár Pincészet Villány (http://polgarpince.hu/), Fekete Pincészet Szekszárd (http://feketeborpince.hu/), stb.. Azt gondoltam „HÚÚÚ” milyen csodák lehetnek Thummerer Pince (http://thummerer.hu/hu/) trezorjaiban. Szívesen részt vennék egy ilyen különleges kóstolón. 
Felkészülésként a BorჄssza Egri Túra megkóstolja a pincészet jelenét. Thummerer Pince 1984 óta szereplője a magyar szőlő és bortársadalomnak. Az Egri borvidéken kiváló termő területeik vannak az egri Áfrika, Vidra, Mészhegy, a noszvaji Tekenőhát, Kőkötő, Csókás a novaji Juszalagos, a szomolyai Nagyvölgy, Nagyvölgy-tető dűlőkben. Szőlő portfoliójuk fő fajtái Királyleányka, Chardonnay, Ottonel muskotály, Tramini, Zenit, Sauvignon blanc, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Pinot noir, Syrah, Blauburger, Kadarka. Szőlőültetvényeik 80%-a kék, 20%-a fehér szőlő.

Ha sikerült felkelteni az érdeklődés csatlakozz a BorჄssza Egri Túra csapatához és bortúrázz velünk. Részletek és jelentkezés az alábbi linken: http://bit.ly/2BN9Kc5. Érdemes követni a BorჄssza Baráti Kör
(https://www.facebook.com/groups/1544210715600950/) csoportot és a BorჄssza Egri Túra esemény https://www.facebook.com/events/1995426274008490/ híreit, hogy értesüljetek a legfrissebb információkról.


Magyar bort inni élvezet, magyaroknak kötelesség!

Vágó László
043 Vágó László (3).jpg

Szólj hozzá