MINDENKINEK KELL EGY KIS (BOROS) KIKAPCSOLÓDÁS MÁJUSBAN IS 4.
Hadd nevezzem magam (bor)bloggernek
A „borbloggerség” érdekében újabb lépést tettem részt vettem a Herczeg Ágnes Wine School „Legyél te is profi borblogger!” kurzusán. Erről részletesebben szól az alábbi bejegyzésem.
http://bor-vallalkozas.blog.hu/9999/12/31/bor_iskolaban_jartam_irni_tanultam_szabad-e_blogolnom
A tanfolyamon tanultakat hasznosítva egy új sorozatot indítok a http://bor-vallalkozas.blog.hu/ blogon. Ennek a bejegyzésnek a neve a MINDENKINEK KELL EGY KIS (BOROS) KIKAPCSOLÓDÁS. A bejegyzésben a tervezett havi boros programokról lesz szó. Persze később lesznek élménybeszámolók is. Ami különleges ezekben a bejegyzésekben, hogy a boros esemény köré javaslok egy KultúraLaBor program csokrot. Ilyen program csokor javaslatokat heti, havi rendszerességgel fogok bemutatni a http://bor-vallalkozas.blog.hu/ linken.
Kövessétek a blogomat a jobb felső sarokban levő követés gombra kattintva és mindig értesülni fogtok az újdonságokról.
A tervezett május programom megint tovább bővült
- 05.16 szombat - Tavaszi Borkert a Hotel Gellértben
http://bor-vallalkozas.blog.hu/9999/12/31/majus_havi_boros_kikapcsolodas - 05.21 csütörtök – Múzeum+ Harmónia a Magyar Nemzeti Galériában
http://bor-vallalkozas.blog.hu/9999/12/31/mindenkinek_kell_egy_kis_boros_kikapcsolodas_majusban_is - 05.23-05.24 szombat, vasárnap – Etyeki Borangoló
http://bor-vallalkozas.blog.hu/9999/12/31/majusban_is_kell_mindenkinek_egy_kis_boros_kikapcsolodas - 2015.05.30 szombat Bortúra a Gál Szőlőbirtok és Pincészethez Szigetcsépen
A kunsági borvidék Gál Pincészetbe van lehetőségem ellátogatni és boraikat megkóstolni. A szigetcsépi BORTÚRA különlegességét az adja, hogy a Pincészet egyik borásza Gálné Dignisz Éva az Év Bortermelőjévé lett megválasztva 2013-ban.
Budapesttől 25 km-re a Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 76 hektár saját szőlőterület adja a Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2004-ben épült borházának szőlő-alapanyagát. A sziget a történelem folyamán túlnyomórészt királyi-királynői uradalom volt, s szőlőtermelői múltját már az 1569-es szőlőadó-feljegyzések is bizonyítják.
A Gál Szőlőbirtok és Pincészet Budapesttől 25 km-re a Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 76 hektár saját szőlőterületen termeli a borok készítéséhez szükséges szőlő-alapanyagot. A családi borászat szőlőterületéből 60 hektár 1999-2005. közötti és 6 hektár 2012. évi fiatal telepítés. Minőségi fajtaösszetételben a Rajnai rizling, Olaszrizling, Szürkebarát, Ezerjó, Cserszegi fűszeres, Nektár, Kékfrankos, Pinot noir és a Cabernet sauvignon a meghatározók.
Akinek szüksége van további program ötletekre és segítségre a programjai megszervezésében keressen meg kulturalabor@gmail.com címen.
Várom az élménybeszámolókat.
Vágó László